Expozitia de icoane „Patimile si Invierea Mantuitorului in iconografie”, vernisată la Centrul de Informare Turistica din Căciulata.

După sărbătorirea celebrului actor român Florin Zamfirescu, locuitorii din Călimănești, au celebrat în aceste zile apropierea Sărbătorilor Pascale, printr- un eveniment devenit deja tradiție în rândul tinerilor pasionați de pictura sacră.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Călimănești, în parteneriat cu reprezentanții Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” și Arhiepiscopia Ramnicului.

În cadrul expozitiei sunt expuse icoane pe lemn si sticlă, realizate de tineri iconari, membri ai Cercului de Creație ai Parohiei Călimănești 2, coordonați Părintele Paroh Iulian Lixandra și Prof. Alina Lixandra.

Printre expozanți se regăsesc și grupul artistic „Flori de cireș” al Parohiei Șerbănești- Pățești, îndrumați de Părintele Arhid. Cosmin Pisăru și pictorul- restaurator Filofteia Pisăru.

Tot în cadrul evenimentului, care a îmbinat arta sacră și poezia, copiii au susținut un recital de muzică bisericească (pricesne), susținut de grupul „Mellos” (Liceul Tehnologic de Turism), prof. Georginel Sandu.

„Au urmat tineri ce fac parte din ArtLab, laboratoarele de teatru și dezvoltare personală ale Casei de Cultură din Călimănești, care au transpus publicul prezent într- o atmosferă de rugăciune, grație unui moment pregătit special pentru această zi”, a declarat pentru Realitatea de Vâlcea Ermina Buduleci, coordonatorul evenimentului.

Evenimentul a avut loc în prezența primarului Florinel Constantinescu, a părintelui Cristian Bănuță, consilier eparhial al Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, a părintelui protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu, Parohia Călimănești I.

Expoziția va rămâne deschisă publicului pâna la sfârșitul acestei luni.

Articolul precedentDosar penal pentru alcool la volan !
Articolul următorProcesiune în ajun de Florii