Pelerinaj de Florii în municipiul Râmnicu-Vâlcea și în Drăgășani. 

„Când purtăm ramuri de salcie, flori și lumânări în mână, în procesiune, noi purtăm, de fapt, simbolul sufletului nostru luminat de credință și de fapte bune și ne gândim adesea că suntem trecători prin această lume”, a explicat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul pelerinajului de Florii, care a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, în Râmnicu-Vâlcea.

Procesiunea a început de la Biserica Înălțarea Domnului – Ostroveni.

Alaiul procesiunii a fost condus de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, însoțit de reprezentanți ai autorităților locale, preoți consilieri eparhiali și mulțimea pelerinilor.

Și tot sâmbătă clerici și credincioși de la parohiile din cuprinsul Protopopiatul Drăgășani au participat la tradiționalul Pelerinaj de Florii. Procesiunea a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Părintele Arhiepiscop Varsanufie a vorbit despre semnificația pelerinajului. „Pelerinajul are o conotație sfântă, dată mai ales de lucrarea mântuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos pe pământ. Timp de trei ani și jumătate, de-a lungul și de-a latul Palestinei, de-a dreapta și de-a stânga Iordanului, Mântuitorul Hristos a fost pelerin, vestind Evanghelia pe care Tatăl i-a dat-o Lui. Acest pelerinaj a avut ca scop nu numai vestirea Evangheliei, dar și întărirea credinței că El este Mesia, Cel așteptat, că El aduce mângâierea trupească și sufletească tuturor celor care aleargă la El cu nădejde.”

Articolul precedentOrașul Călimănești găzduiește o nouă expoziție de pictură sacră
Articolul următorZeci de copii alături de Arhiepiscopul Râmnicului, în Horezu