Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, astazi, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, restrângând aria judeţelor în care ploile vor fi prezente. Este Cod galben de ploi pe arii extinse în 15 judeţe. Judeţele care se afla sub incidenta cod galben sunt: Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Suceava, Neamţ, Bacău (partea de vest), Buzău, Harghita, Prahova, Braşov (partea de nord-vest), Dâmboviţa, Argeş, Sibiu şi Vâlcea.
In urma ploilor cazute in aceste zile în judeţul Vâlcea 56 de localităţi fost au afectate, in timp ce sute de gospodării au fost distruse,au fost rupte poduri si drumuri.Iar pe multe cursuri de râuri, au fost depăşite cotele de inundaţii, provocând pagube de sute de miliarde lei vechi.
Cele mai afectate dintre aceste zone, oraşul Horezu,(unde torenții au angrenat aluviuni atât pe DJ 665 Horezu-Polovragi cât și în curțile locuințelor), comunele Vaideeni, Slătioara, Goleşti şi Buneşti. În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au fost prezentate situaţiile actuale afectate de ploi.
În agricultură, peste 500 de hectare de rapiţă au fost culcate la pamant, iar suprafeţe mai mici de sere şi solarii au fost inundate.
Conform datelor prezentate in urma evaluarilor, daunele totale se ridică la peste 300 de miliarde lei, doar în jumătate din localităţile afectate.
Prefectul Judetului Vâlcea, Florian Marin, a fost informat asupra situaţiei prezentate, în cadrul unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Pagubele totale se ridică la sute de miliarde lei vechi.Evaluarile vor continua si in zilele urmatoare.
Meteorologii precizează că, la nivel naţional, va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, 30 iunie, temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extra-carpatice şi la munte.

Articolul precedentDJ 676, o noua înfățișare
Articolul următorSimpozionul Naţional „Biserica şi Armata României – Tradiţiile conlucrării”