Arhiepiscopia Ramnicului organizeaza Simpozionul Naţional „Biserica şi Armata României – Tradiţiile conlucrării”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Centrul de cercetare al conlucrării Bisericii Ortodoxe cu Armata României General Paul Teodorescu cu sediul la Mănăstirea Dintr-un Lemn, organizează joi, 28 iunie 2018, Simpozionul Naţional „Biserica şi Armata României – Tradiţiile conlucrării” în cadrul căruia va avea loc lansarea numărului 5 al revistei Misiunea.

Manifestările se desfășoară în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, dar și al omagierii generalului Paul Teodorescu la împlinirea a 130 de ani de la nașterea sa.

Cuvântului de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie i se vor alătura comunicările ştiinţifice ale unor prestigioşi profesori de istorie de la universităţi din ţară, preoţi, cercetători, ale reprezentanţilor instituţiilor de comandă, de instrucţie şi de învăţământ militar. Evenimentul va debuta joi, 28 iunie, în Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic, începând cu ora 10.30.

Înfiinţarea Centrului de Cercetare al Conlucrării Bisericii Ortodoxe Române cu Armata României – General Paul Teodorescu constituie demersul cultural pe care Arhiepiscopia Râmnicului şi Instituţiile de comandă, de instructie şi învăţământ militar îl susţin pentru reafirmarea misiunii jertfelnice pe care domnitorii români creştini şi armata din toate timpurile au desfăşurat-o pentru „apărarea Bisericii şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea noastră”.

Manifestările duhovniceşti, ştiinţifice şi culturale vor continua la Mănăstirea Dintr-un Lemn, vineri, 29 iunie, prin slujba de pomenire a Generalului Paul Teodorescu şi Şedinţa Consiliului Ştiinţific al Centrului de Cercetare a Conlucrării Bisericii Ortodoxe cu Armata României – General Paul Teodorescu.

Articolul precedentPagube de sute de miliarde lei vechi, in urma ploilor
Articolul următorTerenul Liceului Oltchim trece în domeniul statului