Cele mai vizitate obiective turistice ale Râmnicului și zonele centrale, în care s- a lucrat mai mult pentru amenajări sau modernizări, puse în valoare în aceste zile de fotograful Paul Balanca, în colaborare cu Sebastian Neacșu.

Imaginile au fost prezentate de Primăria Râmnicului.

Cei doi fotografi au surprins zonele modernizate ale Râmnicului și decorurile naturale, realizate de Piețe Prest.

Fotografiile lui Paul Balanca au fost prezentate de- a lungul carierei sale în expoziții de fotografie atât în România cât și în Europa și America.

(Paris)

(Kenya)

Nominalizat în National Gheographic vâlceanul a expus și la Bienala mondială Artist Photo, Oradea (prezent cu două lucrări în catalogul expiziției), intrând astfel în galeria celor mai apreciați fotografi ai lumii.

În imaginile surprinse în Râmnic apar:

Statuia Independenţei de la poalele Dealului Capela care vegheză de aproape un secol asupra Râmnicului

Monumentul este considerat de istorici o carte de vizită a oraşului.

Statuia a fost ridicată la iniţiativa fostului prefect Gheorghe Sabin, unul dintre vâlcenii care au participat la războiul de eliberare.

I s- a spus și „Miss Liberty”, făcându- se referire la opera sculptorului Bertholdi, din America, (unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale libertăţii şi democraţiei)

Casa Memorială Anton Pann (care adaposteste expozitia memoriala Anton Pann, un monument de arhitectura urbana, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea)

Palatul Copiilor și Parcul Mircea cel Bătrân

Pe locul în care se află parcul se afla conacul Lahovari care a intrat în patrimoniul municipalităţii în anii 1909.

Conacul Socoteanu Lahovari, fosta Casă a Pionierilor, amplasat pe terasa Mircea cel Bătrân, a fost edificat în secolul al XVIII lea. De-a lungul vremii i s-au făcut numeroase modificări.

Parcul și fântâna Imnului Național

În anul 1998 Parlamentul României proclamă ziua de 29 iulie ca “Ziua Imnului Naţional al României”, la iniţiativa unui grup de parlamentari vâlceni.

Articolul precedentFestivalul Filmului European revine în Râmnicu Vâlcea !
Articolul următorCule în lumină