Una dintre stațiunile deschise turiștilor în tot timpul anului, Călimănești Căciulata, situată la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea, introduce în circuitul turistic un nou centru de relaxare.

Mirajul Oltului”, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea, a fost finalizat, după 11 ani.

La şase ani de la demararea lucrărilor şi 11 ani de la aprobarea investiţiei, locul de agrement din Călimănești va fi inaugurat, pe 25 Aprilie.

Consilierii județeni vâlceni au votat în această săptămână tarifele pentru serviciile prestate.

Investiția a presupus extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti – Căciulata.

“Un proiect complicat şi cu detalii de execuţie care au pus mari probleme. Pentru mine a fost una dintre marile provocări, însă până la urmă vom reuşi!”, declara anterior Președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Proiectul, demarat in 2012, a întâmpinat probleme in ceea ce priveste implementarea, fapt ce a generat mai multe amânări de finalizare.

Motiv pentru care reprezentanții Județului Vâlcea au luat decizia de a prelua investiția.

Aflat într- o stațiune care poate să folosească avantajele oferite de potenţialul turistic natural, noul centru va diversifica astfel oferta turistică, crescând și numărul de turişti care vizitează staţiunea.

Parcul acvatic şi de relaxare cuprinde piscină interioară şi exterioară pentru adulţi şi copii, bazine cu apă dulce şi termală, tobogan și sală de fitness, în interior.

Cea de-a doua componentă cuprinde un parc de sport în zona Jiblea-Veche, cu terenuri de tenis, minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, un ponton şi un vaporaş pe Olt.

Capacitatea maximă a Parcului Acvatic şi a Centrului de Relaxare Călimănești este de 300 locuri.