În perioada aprilie – decembrie 2019 se desfăşoară Campania naţională „Program educaţional privind prevenirea în mediul lucrativ şi consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiect AVE („Asta Vreau Eu!”)

Proiectul „AVE”, are ca fondatori Inspecţia Muncii, compania SC Marquardt Schaltsysteme SCS şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu şi se adresează unui grup ţintă format din elevii înscrişi în ciclul gimnazial cu vârsta între 11 şi 15 ani.

Derularea proiectului sprijină integrarea educaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în şcolile gimnaziale. Implementarea proiectului „AVE” a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulţi, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă.

Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă, acestea vor deveni o parte integrantă, firească a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale.

În ipostaza deloc hazardată că elevii beneficiari ai Proiectului AVE să activeze nu peste mult timp în economia colaborativă, aceştia vor avea un bagaj de informaţii destul de consistent cu privire la riscurile profesionale şi vor fi conştientizaţi asupra necesităţii respectării cerinţelor esenţiale de securitate şi sănătate în muncă.

Obiectivele urmărite:

Conştientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă.

Crearea unui sistem de orientare practicăprivind conştientizarea atitudinii preventive în mediul de muncă şi combaterea accidentelor de muncă.

Orientarea elevilor în carieră spre diferite meserii şi conştientizarea acestora cu privire la riscurile generale şi specifice la care pot fi expuşi.

Articolul precedentRestricții de trafic în Drăgășani
Articolul următorSimpozionul Național de Misiologie „Arhid. Prof. Univ. Dr. Petre I. David”