Rețineri în cazul a 16 membri ai unei grupări care se ocupau cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului.

Pe 19 iunie, aceștia (cetățeni români), au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța, astăzi urmând a fi prezentați Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

Membrii grupului sunt bănuiți de evaziune fiscală, comercializare de produse alterate, fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, deținere/transport/comercializare de pește fără documente legale, fapte comise pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franței, Ungariei, Portugaliei și României.

(foto: Poliția Română)

Investigațiile au fost făcute de Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, în cooperare cu autoritățile polițienești din Spania, Ungaria, Franța, Italia și Portugalia.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța și, având în vedere complexitatea cauzei, precum și caracterul transfrontalier, cazul a fost deschis la nivelul EUROJUST, fiind efectuate anchete în Italia, Spania, Franța, Ungaria și Portugalia, coordonate direct de EUROJUST și EUROPOL.

În luna mai polițiștii români și cei din țările vizate au pus în aplicare 169 de mandate de percheziție domiciliară.

În România, au avut loc 115 percheziții în București și a județelor Constanța, Călărași, Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Tulcea, Prahova, Brașov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Giurgiu, Maramureș.

Articolul precedentPictorul Viorel Trandafir, aflat într- o continuă căutare a stilurilor
Articolul următorȚara noastră va avea două echipe în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, ediţia 2019-2020: SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti