De cateva luni, accesul in staţiunea Baile Olanesti este dificil după ce o alunecare de teren a afectat o porţiune din drumul naţional de la intrare în localitate. Ploile abundente din ultima perioadă au afectat şi mai mult structura drumului naţional DN 64, la intrare în staţiunea din judeţul Vâlcea. Prăbuşirea acestei căi de acces în zonă ar duce la izolarea staţiunii Băile Olăneşti şi a altor patru localităţi.

Chiar dacă intrarea in localitate este în pericol de prăbuşire încă din luma martie a acestui an, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că va organiza licitaţia pentru remedierea situaţiei abia în luna iulie. In cazul in care vor fi depuse contestatii se va apropia iarna iar  lucrările nu vor mai putea incepe.

Prefectul Judetului Vâlcea, Florian Marin, a declarat, referitor la aceasta situatie ca a făcut tot ceea ce era posibil, din punct de vedere instituţional. În acelaşi timp, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că în cazul drumului naţional care trece prin staţiunea Băile Olăneşti nu s-a făcut mare lucru la nivelul Direcţiei Regionale Craiova şi a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu excepţia unor semnalizări pentru circulaţie intermitentă.

Pagubele  produse de inundaţiile din ultima vreme în judeţul Vâlcea  se ridică la 140 de milioane lei noi, pentru care Prefectura şi Consiliul Judeţean vor înainta un proiect de hotărâre de Guvern. Dar este puţin probabil ca suma să fie acoperită, mai declara autoritatile.

Meteorologii au emis, vineri, două noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică şi au extins numărul judeţelor vizate. Până duminică la ora 6.00 majoritatea judeţelor ţării se afla sub cod galben. Codul portocaliu este valabil în 12 judeţe, până sâmbătă dimineaţă la ora 6.00, ulterior, până la ora 23.00, fiind valabil în zece judeţe.

Articolul precedent30 de note de 10 la limba română, 43 la matematică, in cadrul Evaluarii Nationale, la Valcea
Articolul următor”Descopera, apreciaza, cunoaste” – editia a III-a !