Trei incendii au izbucnit in Valcea in ultimele ore. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit de urgenta in Dragasani, Costesti si Tomsani.

Primul apel a fost facut de locuitorii comunei Costesti afectati de un incendiu izbucnit la un fânar. Până la stingerea flăcărilor, au ars : suprastructura fânarului construit din lemn cu învelitoare din șiță pe o suprafață de aproximativ 40 mp. și aproximativ 200 kg. fân.

Focul a fost stins după circa o oră de la sosirea pompierilor care au reusit sa salveze din calea flacarilor două locuințe situate în imediata apropiere a fânarului. C

Conform primelor cercetări efectuate la fața locului, incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor (proprietarul a pus foc la resturi vegetale și a lăsat focul nesupravegheat).

Un nou apel a urmat din localitatea Tomșani, satul Bogdănești, pentru stingerea unui incendiu declanșat la o stivă de lemne.

Până la stingerea incendiului, au ars: aproximativ patru mc. de lemn foc, un gard de lemn pe o lungime de 10 m. liniari și vegetație uscată pe o suprafață de 60 mp.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului în mod intenționat de către o persoană necunoscută.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit si în localitatea Drăgășani, pe strada Tudor Vladimirescu, unde a izbucnise un incendiu la o magazie folosită pentru depozitarea diverselor materiale de uz gospodăresc.

Cercetările efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului în interiorul magaziei fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

A fost afectata o anexa gospodărească construită din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 16 mp.

 

Articolul precedentPosturi clericale scoase la concurs de Arhiepiscopia Râmnicului
Articolul următorPutini valceni interesati de un loc de munca