Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au finalizat ieri cercetările faţă de doi bărbaţi de 24 şi 41 de ani, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, respectiv din comuna Mătăsari, judeţul Gorj şi faţă de o femeie de 26 de ani, din comuna Auşeu, judeţul Bihor, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, respectiv tăinuire în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 24 de ani că, în perioada 9 – 17 ianuarie 2020, în baza unei înțelegeri prealabile cu bărbatul de 41 de ani, ar fi pătruns în 7 locuinţe din municipiul Oradea şi ar fi sustras diverse bunuri, bani şi bijuterii.

Astfel, bărbatul de 24 de ani este bănuit că, la 9 ianuarie în intervalul orar 16.45 – 20.10, ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie într-o locuință din Oradea şi ar fi sustras două perechi de cercei, un ceas de mână și o pereche de pantofi sport, cauzând un prejudiciu apreciat la 1.400 de lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 10 ianuarie în intervalul orar 08.00 – 18.30, ar fi pătruns priin escaladare şi efracţie în locuinţa altui orădean şi ar fi sustras aproximativ 30 de  grame de bijuterii din aur, 100 USD, 200 de euro, 5 ceasuri de mână și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 10.000 de lei.

Acesta este bănuit că în cursul aceleiaşi zile, între orele 08.00 – 19.30, tot prin escaladare şi efracţie, ar fi pătruns într-o locuință din scara vecină faptei anterioare  şi ar fi sustras 2 ceasuri de mână, cauzând un prejudiciu estimat la 1.000 de lei.

Bărbatul de 24 de ani este bănuit că, tot la 10 ianuarie a.c., în intervalul orar 18.40 – 21.00, prin escaladare şi efracţie ar fi pătruns într-o altă locuinţă din Oradea şi ar fi sustras aproximativ 20 de grame de bijuterii din aur, 2.100 de lei, mai multe ceasuri de mână, gablonţuri, bijuterii din argint și alte bunuri, cauzând un prejudiciu apreciat la 10.000 de lei.

Acelaşi bărbat este bănuit că, în perioada 9 ianuarie a.c., ora 11.00 – 10 ianuarie a.c., ora 21.00, prin escaladare şi efracţie, ar fi pătruns în locuința unei orădence şi ar fi sustras aproximativ 15 grame de bijuterii din aur, ceasuri de mână și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 3.000 de lei.

Totodată, bărbatul de 24 de ani este bănuit că, în perioada 6 – 14  ianuarie = prin escaladare şi efracţie, ar fi pătruns într-o altă locuință din Oradea şi ar fi sustras aproximativ 30 de grame de bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu apreciat la 5.000 de lei.

Acesta este bănuit şi că, la 17 ianuarie= între orele 08.00 – 20.00, prin aceeaşi metodă, ar fi pătruns în locuința unui orădean şi ar fi sustras 500 de euro, 3.600 de lei, aproximativ 15 grame de bijuterii din aur, ceasuri de mână și alte bunuri.

Poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 41 de ani că ar fi asigurat paza în timpul comiterii tuturor faptelor, precum și transportul spre și de la locul comiterii acestora şi, ulterior, ar fi ajutat la valorificarea bunurilor astfel sustrase.

De asemenea, femeia de 26 de ani, din comuna Auşeu, este bănuită de poliţiştii orădeni că, în perioada 9 – 17 ianuarie a.c., în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi primit de la cei doi bărbaţi diverse bunuri provenite din patru dintre infracțiunile de furt comise de aceştia şi i-ar fi ajutat la valorificarea acestora deşi ar fi cunoscut proveniența bunurilor, fiind plătită de către aceştia pentru ajutorul dat.

Prejudiciul a fost recuperat parţial de poliţiştii orădeni.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei persoane.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii orădeni au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Dolj şi de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei Oradea.

Articolul precedentLEGEA CARANTINEI | Ludovic Orban, după întâlnirea cu directorii DSP: ”Am stabilit măsuri IMEDIATE”
Articolul următorCompania Națională de investiții anunță finanțarea oferită Râmnicului pentru construirea unui bazin de înot