Școala BUKAN de Krav Maga, fondată în anii 1977 în Israel, va inaugura un nou dojo în Râmnicu Vâlcea.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, în sala de sport a Şcolii nr. 9.

Invitația este destinata atât elevilor Școlii BUKAN de Krav Maga România cât și celor care doresc să se familiarizeze cu arta marțială israeliana.

BUKAN SCHOOL OF KRAV MAGA, fondata in 1977, in Rehovot, Israel este singura școală din lume unde Krav Maga este predată ca artă marțială așa cum a fost lăsată de creatorul ei, Imi Lichtenfeld.

Krav Maga înseamnă luptă de contact și este arta marțială israeliană de auto-apărare.

Termenul de KRAV MAGA a fost introdus de Imi Lichtenfeld (fondatorul) în anii 1971 când a vrut sa dea un nume capodoperei lui, până atunci numindu-se HAGANA ATSMIT (AUTO-APĂRARE).

Ca orice artă marțială, tehnicile sunt structurate pe centuri.

Un mare admirator al lui Jigoro Kano (fondatorul JUDO), Imi a introdus același sistem de centuri. Ordinea lor este astfel GALBENĂ, PORTOCALIE, VERDE, ALBASTRĂ, MARO și NEAGRĂ.

Krav Maga a fost adus în România de către Onn Chen, care a urmat cursurile Şcolii BUKAN sub îndrumarea lui Yaron Lichtenshtein. Onn a primit centura neagră în 1995. În 1998 a venit în România pentru a studia medicina.

Lipsindu-i antrenamentele, a fondat un grup şi a început sa predea arta israeliana a Krav Maga în Cluj-Napoca. Până în 2004, când şi-a terminat studiile şi a plecat din ţară, a instruit un grup de studenţi, care continuă să predea această artă în România.

Inaugurarea de la Ramnicu Valcea va avea loc incepand cu ora 10 00.

 

Articolul precedentRefuzul unui loc de munca va duce la pierderea venitului minim garantat
Articolul următorUn actor de origine vâlceană in noua premieră a lui Alexander Hausvater