Muncitorii RAJDP au demolat vechiul pod din localitatea Alunu  Vâlcea, (care era în pericol de prăbușire) și au realizat lucrările de montare a unui pod nou, cu structură metalică tip TuboSider.

Până în anul 1978, în această zonă a funcționat un pod de lemn, care, doi ani mai târziu, a fost înlocuit cu un podeț din beton. După anul 1984, ca urmare a deschiderii bazinului carbonifer Alunu-Berbești, acest pod nu a mai corespuns clasei de încărcare pentru noul trafic, care, în timp, i-a afectat structura de rezistență. 

În cursul anului 2019, s-a realizat expertiza tehnică, în urma căreia s-au constatat degradări majore la ambii suporți de mal și la calea de rulare, motiv pentru care s-a hotărât înlocuirea lui și, totodată, cuprinderea investiției în Programul de întreținere și reparații drumuri și poduri al Consiliului Județean Vâlcea, pe anul 2020. 

Marți, 7 aprilie 2020, în comuna Alunu, s-a reluat circulația pe DJ 605 C, acolo unde RAJDP Vâlcea execută lucrări de refacere a podului peste pârâul Cornet (sat Colțești, km 4+484).

În următoarea perioadă, drumarii vâlceni vor executa lucrări la terasamente, dar și de consolidare și amenajare a albiei pârâului Cornet, în amonte și aval de pod, pentru punerea în siguranța a terenurilor și a locuințelor din zona respectivă, anunță CJ Vâlcea.