Emotii pentru soprana Camelia Clavac! Elevele domniei sale reprezinta judetul Valcea la Festivalul National de Creatie si Interpretatre „Mamaia Copiilor”. Este vorba despre Alexandra Popescu, prezenta la sectiunea creație și Riana Băiașu, interpretare, a declarat pentru Realitatea de Valcea Camelia Clavac.

Festivalul Național de Creație și Interpretare „Mamaia Copiilor 2018” a fost deschis oficial! La 18 ani de la prima ediție, festivalul continuă să promoveze fără întrerupere tinere talente, fiind, totodată, o rampă de lansare pentru artiști în devenire, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani.

Din cei peste 500 de copii înregistrați în concurs la secțiile de Interpretare, Creație și Show, în urma preselecțiilor, 120 de copii participa în finală. La secțiunea Creație s-au înscris în concurs 42 de lucrări, din care juriul a selectat 26 de piese pentru finală.

La sfârșitul acestei săptămâni, juriul format din nume sonore ale muzicii românești, printre care Horia Moculescu si Corina Chiriac vor decide câștigătorii Festivalului Național de Creație și Interpretare „Mamaia Copiilor 2018”.

Celebritatea Cameliei Clavac a venit după ani de muncă şi multe sacrificii. Lista premiilor şi distincţiilor, pentru calitatea interpretărilor, obţinute de celebra soprană este impresionata.

După ce a terminat studiile Academiei de Arte “George Enescu” din Iaşi, Camelia Clavac a primit o bursă la Veneţia.

„În 1998, bursa s-a finalizat cu premiul I la concursul „Aria di Venezia”. La scurt timp, soprana Mariana Nicolesco a insistat să particip la prestigiosul concurs de canto Hariclea Darclee. Trei ani la rând am concurat, până în 2002, când am fost onorată cu premiul I”, spune soprana vâlceană.Au urmat zeci de turnee prin Europa, cele mai fastuoase reprezentaţii fiind date în sălile de concerte din Danemarca, Luxemburg şi Olanda.

În prezent este lector universitar la Secţia de Pedagogie Muzicală a Universităţii din Piteşti şi profesor colaborator la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea şi la Şcoala de Artă unde oferă cursuri de canto.

Programul Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor

Joi, 12 iulie, ora 20:00 – grupele de vârstă 13-15 ani și 16-17 ani (Secțiunea Interpretare și Secțiunea Show)
Vineri, 13 iulie – Secțiunea de Creație
Sâmbătă, 14 iulie, ora 21:00 – Festivitatea de premiere și Gala „Mamaia Copiilor 2018“

„Sa le uram success tinerelor valcence! Oricum sunt mandră de ele!” a declarat soprana Camelia Clavac

Articolul precedentCursuri de formare profesională la Vâlcea
Articolul următorInterventii de urgenta