Sportivul Vasile Stamatie a fost descoperit de antrenorul emerit Ioan Sipos, în anul 1976, după Olimpiada de la Montreal – Canada. Acesta a rămas antrenorul său până la finalul carierei sportive, fiind legitimat la Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea.

Tot la acest club a fost el însuși antrenor, reușind performanțe notabile. In prezent Vasile Stamatie se antrenează singur pentru a participa la competițiile de master.

O astfel de competiție s-a desfășurat cu puțin timp în urmă la Pitești – Bascov, unde s-a desfășurat Campionatul Național de Master,competiție la care sportivul senior a reușit să obțină:

LOCUL I la CAIAC 2 – 200 m – ECHIPAJ CU CRISTEZ STELIAN – CLUBUL NAUTIC ”TITAN BUCUREȘTI”;

LOCUL II la CAIAC 2 – 1000 m – ECHIPAJ CU CRISTEZ STELIAN – CLUBUL NAUTIC ”TITAN BUCUREȘTI”;

LOCUL II la CAIAC 1 – 200 m.

Vasile Stamatie a făcut demersuri serioase pentru înființarea la Râmnicu Vâlcea,a ”Clubului Nautic Alutus Râmnicu Vâlcea”.

Primul pas este afilierea clubului la Federația Română de Caiac-Canoe, urmeaza apoi selecția copiilor și tinerilor la nivelul școlilor de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și a localităților limitrofe, legitimarea si pregătirea acestora, participarea incepând cu vara anului 2019 la competiții oficiale, si achiziția de canoe de 10 locuri pentru pregătirea sportivă.

Până la acest moment, Vasile Stamatie deține suficiente materiale sportive, pentru a porni la drum.

Piesa de rezistență o constituie pagoda cu care trebuia să concureze Ivan Patzaichin la Campionatul Mondial de la Belgrad din anul 1978, unde a obținut – medalie de aur (C2-1000M). Pagoda a fost confecționată de către Răgușitu Ion, pe atunci marangoz la Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea.

Articolul precedentTeatrul Ariel in „Bucurestii lui Caragiale” !
Articolul următorStart Maratonul Olteniei! Peste 700 de concurenţi in Parcul Zavoi