În contextul Centenarului Marii Uniri și cu prilejul prăznuirii anuale a Sfântului Antim Ivireanul ca ocrotitor spiritual al Râmnicului, în municipiu vor fi organizate o serie de manifestări culturale dedicate acestor evenimente.

• Luni, 24 septembrie 2018, ora 17.00, la Sala de Conferințe a Bibliotecii „Antim Ivireanul”

Centrul de Studii Medievale și Premoderne „Antim Ivireanul” (a XVI-a Sesiune anuală de comunicări) – Secțiunea a II-a: „Cercetări de cultură medievală și premodernă”.Tema ediției: „Unitatea de neam, de limbă și de credință în evul medieval și cel premodern românesc”

• Marți, 25 septembrie 2018, ora 17.00, la Sala de Conferințe a Bibliotecii

Evenimentul cultural „Sfântul Antim Ivireanul și spiritul locului râmnicean”. Videoproiecții documentare: „Sfântul Antim Ivireanul, precursor al Marii Uniri”, realizat de Cristiana Olteanu și „Sfântul Antim Ivireanul – tiparnicul brâncovean”, realizat de Alina Nicola și Flori Ghiță

• Miercuri, 26 septembrie 2018, ora 14.00,  la Sala de Conferințe a Bibliotecii

Eveniment dedicat Zilei Europene a Limbilor (European Day of Languages)

• Joi, 27 septembrie 2018, la Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea

• ora 11.00 – Conferință de presă cu tema „Proiecte cu finanțare derulate de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea”

• ora 12.00 – Vernisajul expoziției „The Georgian Alphabet. Living Culture of Three Writing Systems”/„Alfabetul georgian. Scrieri în cultura vie”, realizate cu sprijinul Ambasadei Georgiei la București

Articolul precedentMotociclist rănit in zona Lacului Vidra, găsit de jandarmii montani
Articolul următorServiciul European de Voluntariat la Râmnicu Vâlcea