Judeţul Vâlcea se află pe primul loc în atragerea fondurilor europene din regiunea S-V Oltenia. „Am atras 110 milioane euro, numai bani europeni” a declarat președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu.In perioada iulie 2016- iulie 2018 peste 8.000 de miliarde lei vechi (172 milioane de euro) au fost alocaţi pentru modernizarea drumurilor, a turismului, a sistemului de sănătate, educaţional sau cultural, pentru judeţul Vâlcea prin fondurile atrase pentru dezvoltarea infrastructurii judeţene a declarat Președintele Consiliului Județean Valcea, Constantin Rădulescu.

„În această perioadă au fost atrași în Județul Vâlcea 8000 de miliarde lei vechi, aproximativ 172 de milioane de euro. Este vorba de proiecte pe care le-am semnat și care acum se află în diverse stadii. Unele dintre ele le-am încheiat și le-am achitat, altele sunt în procedură de licitații. Avem contracte semnate, acești bani sunt ai Județului Vâlcea. Sunt bani pentru sănătate, bani pentru infrastructură rutieră, bani pentru proiecte mari de infrastructură rutieră. De asemenea, am abordat strategic turismul, cu toate componentele lui, balnear, general, dar și cel monahal. Am promovat proiecte pentru infrastructură, pentru mediu și învățământ, pentru cultură, pentru infrastructură socială

Din fonduri europene, CJ Vâlcea a atras în acești doi ani circa 110 milioane de euro. Sunt bani aduși deja în Vâlcea, pentru că avem contractele semnate. Prin PNDL 2 am atras 45 de milioane de euro pentru infrastructura de drumuri județene, dar și pentru învățământ, pentru că am reușit să finanțăm și Școala Populară de Arte. Sunt bani atrași prin contracte ferme, unele dintre ele s-au și terminat. Am continuat și proiectele pe care le-am găsit aici. Unele dintre ele erau blocate, am reușit să le deblocăm și să le finalizăm, se pot considera proiecte noi. Am reușit să recuperăm, prin diverse proceduri, de la bugetul de stat, peste 260 de miliarde de lei vechi. Acești bani se vor investi în reactualizarea sau conceperea planurilor urbanistice pentru Județul Vâlcea”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Articolul precedentCu alcool, la volan !
Articolul următor“La strada”, un proiect susținut de studenții facultății de Televiziune și Teatru din Cluj