Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și polițiștii de ordine publică și rutieră au acționat pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii operațiunilor interzise cu articole pirotehnice.

 Polițiștii au confiscat peste trei tone jumătate de produse pirotehnice de la persoane neautorizate, dar și de la persoane autorizate care ofereau spre vânzare articole interzise.

Astfel, au fost reținute 800 de kg de produse din categoria I ( F1, P1,T1), două tone jumătate din categoria II ( F2) și peste 700 de kg din categoria III.

Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale de peste 7.500 de lei și s-au înregistrat 10 dosare penale în baza legii 126/1996, privind regimul materiilor explozive.

Polițiștii au efectuat de asemenea 5 percheziții domiciliare în municipiul Drăgășani la locuințele a două persoane bănuite de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, în urma activității fiind confiscate 35.560 de produse.

Pot fi comercializate, de către persoanele autorizate, doar articolele pirotehnice din categoria I ( F1, P1,T1), produsele F1 putând fi folosite de persooanele care au împlinit 16 ani, iar produsele P1 de către cei care au împlinit 18 ani

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Berbești au confiscat aproximativ 100 de kg de articole pirotehnice deținute ilegal.

La data de 30 decembrie 2018, polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Județean 605 A, în Berbești, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, însoțit de o femeie de 51 de ani.

În portbagajul mașinii, polițiștii au găsit 100 de kg de articole pirotehnice, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de proveniență.

Materialele pirotehnice identificate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și luării masurilor legale.

 

 

Articolul precedentSurpinși de jandarmi în timp ce comercializau materiale pirotehnice
Articolul următorPreședintele C.J. Vâlcea, vizite în teren la început de an !