Claudia Banu (PNL), prima femeie Senator a județului Vâlcea, face parte din două Comisii Permanente ale Senatului: Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări și Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții. Cum vede următorii patru ani și de ce consideră că este esențială o nouă Românie a răspuns în interviul acordat pentru Realitatea de Vâlcea.
R: Sunteți parte a două Comisii Permanente ale Senatului: Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări și Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții. Cum vedeți acest lucru? Ce înseamnă pentru dumneavoastră și pentru societate acest lucru?
CB: Comisiile Senatului sunt constituite pentru examinarea, avizarea şi pregătirea proiectelor de lege în vederea dezbaterii în plenul Senatului, precum şi pentru realizarea funcţiei de control parlamentar.
Așa cum am promis am ales să obțin prin prezența mea în Senatul României și în Comisiile din fac parte rezultate eficiente pentru români, oriunde s- ar afla. Să respect opțiunile și scopul comun, care ne unesc: România educată, corectă, onestă, dezvoltată. Am ales, ca membru al celor două Comisii, să rămân în slujba oamenilor! Și voi susține ca Senatul să revină la rolul său esențial.
R: De ce credeți că vâlcenii au avut încredere în dumneavoastră când v- au votat să îi reprezentați în Senat?
CB: Întotdeauna mi- am dedicat munca și alegerile pentru binele celor din jur. Poate a contat că am decis să mă implic activ în viața comunității și să susțin prin munca mea comunitatea pe care astăzi o reprezint. Și le mulțumesc!
R: De ce ați ales să intrați în politică?
CB: Era o alternativă posibilă și necesară. Cel puțin pentru Vâlcea. Știam ce îmi asum și că va fi o luptă grea. Cu toate acestea era singurul mod prin care aveam un nou cuvânt de spus. Pentru schimbare și o altă realitate. Mai eficientă și satisfăcătoare. Și pentru a mă asigura că acele proiecte pentru care PNL a luptat în toți acești ani vor avea continuitate.
R: Care credeți că sunt calitățile pe care un bun Senator trebuie să le aibe?
CB: Important este să știe cum și ce este esențial să fie schimbat. Și de ce! Important este să aibe un minimum de experiență sau să fi realizat ceva în mediul privat, în societate. Să cunoască exact problemele din societate. Cele reale. Nu cele închipuite, în funcție de necesități personale. Să poată veni cu soluții concrete. Experiența mea în lucrul cu oamenii este de asemenea un atuu.
R: Ce doriți să schimbați în acești patru ani? În următorii patru ani de mandat.
CB: Îmi doresc să cunosc și mai bine problemele și așteptările oamenilor. Să ne adaptăm înțelept vremurilor pe care le traversăm. Să încurajez în continuare educația și implicarea civică, voluntariatul în rândul tinerilor. Să compensăm efectele negative duble ale migrației forței de muncă. Să reducem inegalitățile sociale.
R: În ce condiții România va deveni capabilă să concureze cu cele mai dezvoltate țări? Care sunt perspectivele temporale în ceea ce privește evoluția concretă?
CB: Nu este vorba când, ci este în ce condiții și cum vom face acest lucru. Consider că trebuie să ne alăturăm, în fapte și credință, celor care ne pot fi model pentru a dezvolta o societate diferită, în care românii și Europa vor acorda încredere acestei țări și politicilor sale.
R: Ce le urați vâlcenilor la acest început de an?
CB: Să creadă în ei, în schimbarea în mai bine, să îsi respecte comuna, orașul, județul, țara. Să își păstreze sănătatea și încrederea că sunt pe drumul cel bun. Și să fie prezenți în comunitatea lor cu decență și puterea de a aduce lumină și bunătate. La mulți ani!
Sursa: Realitatea de Valcea