Pânză albă de bumbac, in sau borangic, împodobite cu broderii, mărgele sau paiete, cozi împletite, ii populare, costume extraordinare şi stralucitoare, chiar si dupa sute de ani, satul românesc și talentul artistic al miilor de generații vâlcene. Toate acestea se regăsesc și parcă acea lume autentică a satului răsună din nou, curat și încântător, privind colecțiile deținute de muzeul satului Vâlcea.
Frumuseti autentice, bijuterii ale satului romanesc, prezentate de Compania Happy Place Events intr- un material realizat in mod special pentru tineri. Consultant Mihaela Citu, in cadrul realizarii acestui documentar. Un material ce face parte din campania initiata de Mihaela Mihai, teatrul in scoli, Educatie prin Teatru.
Vâlcea, ca de altfel întreaga România, se remarcă print-o varietate extraordinară de costume populare unice, spectaculoase. O colecție impresionantă, de peste 3000 de costume, deține și muzeul județean Vâcea. Unele dintre acestea unice, prin elementele principale din ornamentație, modul de decorare, compoziție a motivelor. În funcție de zone și activități ornamentația costumelor poate fi și geometrică, stilizând formele de inspirație naturală: flori, păsări, animale. Specific costumelor este și elementul cromatic, caracterizat prin sobrietate și echilibru în folosirea culorilor. Un tezaur armonios, cu efecte coloristice rafinate, de o frumesețe rară. Portul popular românesc își are originile în portul strămoșilor traci, geți și daci. Structura și evoluția costumului și-a păstrat neschimbate de- a lungul secolelor caracteristicile esențiale. Deși a evoluat de-a lungul secolelor, prin măiestria țăranului român.
Prin programele educative, Happy Place Events dorește să-i apropie pe tineri de cultură și tradiții, atât prin formarea și educarea creativității, cât și prin conturarea abilităților de dezvoltare personală.
Participanții la aceste ateliere sunt inițiați în tainele muzicii, dansului, teatrului, picturii. Au avut alături, până în prezent, la atelierele organizate online, profesioniști din lumea filmului, dansului, teatrului și muzicii. Printre aceștia, actorul, regizorul, producătorul bucureștean Stelian Milu sau celebrul compozitor Mihai Ogășanu. Iar despre compoziție, culoare, dimensiuni, peisaje, cromatică și pictură au vorbit alături de o pictoriță, remarcată în Italia, prin expozițiile sale de pictură. Compania și Primul Teatru Independent din Râmnicu Vâlcea, „Happy Place Events”, au fost înființate de Mihaela Mihai. Primele spectacole concepute și regizate de aceasta („1001 de nopți de Dragobete” și „O seară ca în filme, la Arya” au avut loc la Arya Concept Lounge din Râmnicu Vâlcea. Invitat special a fost unul dintre cei mai apreciați actori ai României, Nicodim Ungureanu.
Atelierele si campania Educatie prin teatru se adreseaza tinerilor si adolescentilor.
Sursa: Realitatea de Valcea