Actuala stagiune a Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea incepe sub semnul Centenarului Marii Uniri prin cele două proiecte câștigate la nivel național și finanțate de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, spectacole ce vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Premiera unuia dintre cele două proiecte de la Teatrul Anton Pann va fi în scurt timp pentru ca se lucrează intens, repetițiile fiind aproape de final.

Este vorba de o coproducție teatrală realizată de Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea împreună cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Tineretului Piatra Neamț și Teatrul de Vest din Reșița.

Proiectul este astfel gândit încât să ofere continuitate și în anul 2019 prin includerea sa în Portofoliu cultural asociat Președinției României a Consiliului Uniunii Europene precum și unor turnee internaționale organizate prin Institutul Cultural Român.

Noua conducere a Teatrului Anton Pann s-a gândit ca începutul de stagiune să fie un ca un semn de recunoștință pentru toți cei care iubesc teatrul.

În acest sens luni, 10 septembrie de la ora 19.00, sunteți invitați să vedeți “Nerium Park” de Josep Maria Miró, regia Tudor Lucanu, un spectacol cu intrare liberă. Aceste spectacole inițiate de tinerii actori care stau sub genericul „Luni liber de bilet” cu intrare liberă sunt propuse o dată pe lună, într-o zi de luni .

Povestea celor doi  tineri din spectacolul “Nerium Park”, Gerardo și Marta, care-și cumpără în rate un apartament pe o perioadă de 30 de ani într-un complex rezidential ce se află la marginea orașului, este povestea tinerilor nostri din ziua de azi.

Oferta pentru această stagiune este diversă. În afara spectacolelor care au loc la sediul teatrului, în fiecare sâmbătă de la ora 11.30 si 19.00 sau cele  care se joacă în deplasare, Teatrul Anton Pann găzduiește și alte reprezentații ale unor spectacole invitate.

Vor fi aduse pentru început spectacolul de dans contemporan “Pomană” o co-producție a Studio M și a Compagniei Pal Frenak care se va juca pe data de 18 septembrie în Sala Mare a Teatrului Anton Pann.

Spectacolul “Pomană” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Fondul Bethlen Gábor și Fondul Cultural Național din Ungaria.

Turneul pe care îl vor face prin mai multe teatre din țară este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Uniunea Teatrală din România.

Articolul precedentZiua mondială de prim ajutor 8 septembrie 2018 – sarbatorita si la Valcea
Articolul următorIncepe anul școlar la Casa Pinocchio !