Pentru a marca Ziua Mondială de prim ajutor, majoritatea filialelor Crucii Roșii Române  din țară vor organiza exerciții de simulare si demonstratii de prim ajutor. Filiala  Vâlcea organizează evenimentul in parcarea River Plaza Mall, intre orele 9.00 si 13.00, unde va masura gratuit si valoarea tensiunii arteriale a celor interesati.

Accidentele de circulație fac în fiecare an aproximativ 1,25 milioane de victime din întreaga lume.  În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1951 decese, 8624 de accidente rutiere grave și 22642 de accidente ușoare, mare parte din lipsa de prim ajutor.

Pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestor pericole, tema Zilei Mondiale a Primului Ajutor din 8 septembrie 2018 este „Prima reacție la accidente rutiere”.

Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt cei mai importanți furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate țările din lume.

În Romania, Crucea Roșie oferă cursuri, predând tehnicile și informațiile necesare pregătirii și răspunsului imediat pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere.

O astfel de instruire sporește cunoștințele și abilitățile primului răspuns în rândul populației generale, șoferilor, pasagerilor și pietonilor, permițându-le să ofere asistență imediată persoanelor rănite pe șosele.

Articolul precedentSoferi incarcerati dupa o coliziune intre doua TIR-uri !
Articolul următorTeatrul Anton Pann își va deschide noua stagiune